Начална – Copy 2

Дигитална агенция или маркетингова агенция? Обяснени са различните видове агенции

Когато мислите за дигитална агенция, какво ви идва на ум? Ако си представяте една статична агенция, занимаваща се с дигитален маркетинг, тогава може да се наложи да помислите отново.

Това ръководство изброява и дефинира някои от основните типове дигитални агенции, за да ви помогне да разберете по-добре с коя трябва да работи вашият бизнес.

Фирма или агенция?

Първо, нека бързо да изясним, че агенцията не е същото като компания.

Докато някои експерти в индустрията твърдят, че двете често се припокриват, най-общо казано, агенцията е вид бизнес, който предоставя услуги на друг бизнес.

Една компания, от друга страна, предоставя услуги или продукти директно на други предприятия или крайни клиенти.

Дигитална агенция

Дигиталната агенция е компания, която помага на други компании да рекламират своите продукти или услуги онлайн в платформата Google Ads. Има много различни видове дигитални агенции. Дигиталната агенция е най-вече всеобхватен начин за дефиниране на множество по-малки и по-фокусирани агенции, които работят в онлайн маркетинговото пространство.

Дигитална медийна агенция

Дигитална медийна агенция работи изключително онлайн, предоставяйки услуги, които варират от брандиране до PR, от маркетинг на съдържание до графичен дизайн.

Агенция за дигитален или онлайн маркетинг

Това са маркетингови агенции, които се фокусират върху предоставянето на онлайн маркетингови услуги, за да изградят онлайн видимост и успех на марката.

Медийна агенция

Медийната агенция е общ термин, който включва няколко вида агенции, включително цифрови медии и криейтив. Професионалистите, работещи за медийна агенция, включват графични дизайнери, журналисти, уеб дизайнери, аудио и видео експерти и създатели на съдържание и работят както на онлайн, така и на офлайн арени.

Агенция за социални медии

Едни от най-популярните дигитални агенции в момента са агенциите за социални медии. Както подсказва терминът, те управляват съдържанието на социалните медии за бизнеса и обикновено се фокусират само върху една конкретна социална медийна мрежа.

Маркетингова агенция за социални медии

За разлика от агенция за социални медии, тази, която е специализирана в маркетинга в социалните медии, не само ще създаде вашето съдържание в социалните медии, но също така ще поддържа стратегическия аспект на вашия маркетинг в социалните медии.

Креативна агенция и творческа дигитална агенция

Понякога наричана „маркетингова агенция“, творческата агенция използва творчески стратегии, за да подпомогне бизнеса в постигането на целите им. Тези агенции обикновено се фокусират върху един специфичен аспект, като стратегия, дизайн, технология или реклама.

Дизайнерска агенция

Логото на вашата марка, визуалните елементи на вашата марка, цялостната идентичност на вашата марка: това е, върху което се фокусира дизайнерската агенция. Обикновено стратегическият аспект не се управлява директно от тази агенция.

Агенция за брандиране

Ако искате да добавите стратегически елемент към идентичността на вашата марка, тогава трябва да работите с агенция за брандиране. Те не само са специализирани в дизайна на марката, но също така подпомагат клиентите в изработването на ad hoc стратегии за тяхната уникална марка.

Уеб агенция

Уеб агенциите се занимават или с уеб дизайн, или със създаване и разработка на уебсайтове – понякога двата аспекта могат да присъстват в една и съща уеб агенция.

Маркетингова агенция

Специализирани в популяризирането на вашия бизнес консултации както онлайн, така и офлайн, маркетинговите агенции предоставят на масата ценен набор от умения, които могат да осигурят на вашата марка повече експозиция, продажби и нетни печалби.

Агенция за уеб маркетинг

За разлика от уеб агенция или агенция за уеб дизайн, агенцията за уеб маркетинг предоставя услуги, които са насочени към популяризиране на вашето онлайн присъствие чрез зашеметяващ, удобен за потребителя и информативен уебсайт.

Рекламна агенция

Тези агенции проектират, разработват и доставят промоционални кампании за продуктите или услугите на своите клиенти. Те могат да работят както в онлайн, така и в офлайн рекламното пространство.

UX агенции

Да се ​​уверите, че клиентите ви прекарват възможно най-доброто време, докато навигират в онлайн страниците ви, е от първостепенно значение за успеха на марката. И това е точно това, което агенцията за UX (потребителско изживяване) ви помага да постигнете чрез приятелски, плавни и завладяващи потребителски изживявания.

Агенция за имейл маркетинг

Имейл маркетингът може да е една от най-старите маркетингови техники, но все още е жив и здрав! И ако искате да извлечете огромни ползи от него, трябва да работите с агенция за имейл маркетинг, която ще ви помогне да привлечете повече трафик към уебсайта си, да достигнете до повече потенциални клиенти и потенциални клиенти и да сключите повече сделки, като организирате вашите имейл маркетинг кампании .

PPC агенция

PPC кампаниите могат да помогнат на вашия бизнес да скочи, но често са трудни за заковаване. Cue PPC агенции. Тези агенции помагат на клиентите да насочват по-добре своите PPC разходи, за да гарантират, че постигат положителни, последователни и успешни резултати.

SEO агенция

Оптимизацията за търсачки е в основата на днешния маркетинг на цифрово съдържание. Ако искате да се възползвате максимално от това, работата със Search Engine Optimization агенция може да ви помогне. Тези агенции ще управляват вашата онлайн и офлайн оптимизация, за да гарантират, че вашата марка се класира високо в търсенията с Google и че вашият сайт винаги е в съответствие с най-новите правила за сигурност и достъпност.

B2B агенция

Това са агенции, които работят директно с бизнеса, за да се погрижат за техните маркетингови изисквания. Те могат или да предоставят пълен спектър от услуги, или да се фокусират само върху няколко ключови области.

Бутикова агенция

Работейки само с много малка, избрана група от маркетингови експерти, бутиковите агенции се специализират в изграждането на уникални изживявания за своите клиенти, с несравнимо персонализиране и внимание към детайла.

Пълно обслужване или пълна агенция

Това е, както можете да си представите, най-завършеният тип дигитална агенция. Включващи дизайнери, творци, анализатори, технически хора, копирайтъри и други, тези агенции обикновено са доста големи и често предлагат широка гама от пакети услуги за различни маркетингови нужди.

Изберете правилната агенция за вашия бизнес

Познаването на различните типове дигитални агенции е важно, ако искате да разберете по-добре коя може да помогне на вашия бизнес да процъфтява.

Искате да работите със страхотна агенция, която може да се погрижи за вашия SEO и маркетинг в социалните медии?

В Gaasly има агенции за дигитален маркетинг в Германия, Франция, Италия, Испания и Финландия. Свържете се, ако имате нужда от помощ с дигиталния маркетинг.

Често задавани въпроси

Какво е дигитална агенция с пълно обслужване?

Това е, както можете да си представите, най-завършеният тип дигитална агенция. Включващи дизайнери, творци, анализатори, технически хора, копирайтъри и други, тези агенции обикновено са доста големи и често предлагат широка гама от пакети услуги за различни маркетингови нужди.

Какви са различните видове агенции?

В тази публикация в блога ние изброяваме 20 различни вида агенции, започвайки от агенция за дигитален маркетинг до агенция за пълно обслужване. Прочетете повече тук.

 

четене с разбиране