Идеи за игри

6 идеи за забавни игри по време на ваканция

 

Лудо

Ludo е настолна игра, която е добре позната на повечето хора. По принцип тази игра може да се играе от 2 до 4 души едновременно.

Въпреки че изглежда сложно, как да играете Ludo всъщност е доста лесно за разбиране. Играчите трябва само да въведат всички пионки, които имат, в „къщата“ в средата на игралната дъска.

 

Змии и стълби

Вторият вид настолна игра, която е доста популярна сред обществеността, са змии и стълби. Змии и стълби е забавление, което има много фенове от различни възрасти. Лесният начин на игра прави Snakes and Ladders една от най-вълнуващите и забавни игри в свободното ви време с най-близките ви хора.

 

Монополи

Друга интересна настолна игра е Монополи. Този трети тип игра директно цели да доминира над целия сюжет или място, посочено на снимката.

 

Играчите могат да получат всички изброени места чрез наемане, закупуване и замяна на различни имоти. Преди това играчите трябваше да хвърлят заровете, за да видят какъв може да бъде следващият ход.

 

Шах

Освен това друга игра, която можете да играете по време на дългата ваканция в края на годината с най-близките ви хора, е шахът. Шахът е един вид игра, която също е доста добре позната от по-широката общност.

 

За да спечелят тази игра, и двамата играчи трябва да се опитат да грабнат всички пионки, притежавани от противника. Това може да стане чрез прилагане на редица стратегически тактики за събаряне на защитата на противника.

Скрабъл

Тази настолна игра е лесна и проста игра за вашето семейство. Играчите, които обикновено се състоят от 2 до 4 души, трябва само да събират точки от стойностите на думите, които са били успешно събрани на дъската. Играта на скрабъл стана приятелска и може да се играе от членове на семейството, които са млади.

 

Дама

Халма е доста лесна и проста настолна игра. Играчите, които обикновено се състоят от 2 до шест души, се състезават да запълнят първи триъгълната зона на вратата. Това може да стане чрез преместване на няколко цветни топчета или пешки като инструменти.