Подготовка за НВО 7 клас

Курсове по Български език и Литература и Математика за ученици от 7-и клас

Образователен център „Авигея“ предлага специализирани курсове по Български език и Литература и по Математика специално за бъдещите зрелостници. При нас ще може да запишете детето си за Подготовка за НВО (Национално Външно Оценяване).

Подготовка за НВО – 7 Клас – Математика

Математиката ни насочва към размисъл, към употребата на известните и неоспоримите закономерности, с цел да открием нови, скрити факти. Тя ни учи да бъдем самокритични, внимателни, последователни и прецизни, да се доверяваме на фактите и да използваме рационалността си, за да подкрепим нашите решения.

Подготовка за НВО – 7 клас – БЕЛ

Литературата ни омагьосва да преживеем, да събудим в себе си емоции и да преoмисляме чужди радости и страдания, да откриваме наново света и различните култури, които го населяват. Тя ни поучава да се стремим да бъдем добри, да забележим във всичко около нас красотата, да се възмущаваме от несправедливостите и да ценим човечността, любовта, смелостта и саможертвата. Литературата ни служи като пример и вдъхновение да следваме идеали и да осъществяваме нашите мечти.

Защ0 е важно детето ви да има Подготовка за НВО 7 клас

Матурите след 7 клас са изключително важни за това къде Вашето дете ще продължи образованието си. За да постигне то резултатите си, би било полезно, ако посещава курсове за подготовка за НВО, както по Математика, така и по БЕЛ. Именно това предлагаме ние от „Авигея“. Нашите преподаватели са истински специалисти в сферата си и ще помогнат на детето Ви да постигне най-високите възможни резултати. 

Подготовката за НВО (Национално Външно Оценяване) след 7 клас са т.нар. матури, а децата, които постигат най-високи резултати, наистина владеят материала по български език и литература и математика. Те с лекота се справят с поставените им задачи, изразяват се правилно и пишат грамотно. За да постигнат това обаче, трябва да получат и малка помощ. 

Какво включват НВО изпитите по БЕЛ и Математика?

Първо и най-важно, трябва да се отбележи обемът на материала. Изпитите включват материал от 5-и, 6-и и 7-и клас. Ако има големи пропуски в усвояването на този материал, може да се стигне до неуспех в изпитите.

Също така, знанията, придобити през 5-и и 6-и клас, са основата за по-нататъшно развитие в 7-и клас. Ако тези знания не са заложени правилно, могат да възникнат затруднения при подготовката и забавяне на напредъка. Поради това, в Авигея предлагаме курсове по БЕЛ (Български език и литература) и Математика още от 5-ти клас.

Така учениците могат да постигнат системно и стъпаловидно натрупване на необходимите знания, които ще им бъдат полезни и за бъдещето, след завършването на училище.

Колко е оптималното време за усвояването на този материал?

Времето играе ключова роля за устойчивото усвояване на материала. Въпреки това, не всички родители могат да включат децата си в подготвителни курсове още от 5-ти клас, защото това изисква допълнителни ресурси.

От друга страна, има и тези, които започват да се подготвят за изпитите през януари или февруари на същата година, когато е вече твърде късно.

Няколко месеца не са достатъчни за постигане на желания резултат. Опитът ни показва, че оптималният вариант е да започне подготовката, която да доведе до желаните резултати, няколко месеца преди началото на 7-ми клас.

НВО Подготовка 7 клас по БЕЛ и Математика - Колко е важно наваксването на пропуснатото?

Нашата програма предоставя на младежите интензивно преглеждане на учебния материал от последните две години. Това им позволява да догонят липсващото знание или да освежат вече забравеното. В резултат, те придобиват по-голяма увереност и мотивация за постигане на високи резултати на междуучилищните изпити.

Годините на опит доказват, че нашата методология работи. Това се отразява и в постиженията на нашите възпитаници в тазгодишните изпити. Средният успех по БЕЛ в нашата програма е 75,10 точки, което е значително по-високо от националния среден резултат от 53,63 точки. По математика, средният успех на нашите ученици е 56,57 точки, докато на национално ниво средният успех е 35,02 точки.

Можем ли да развием емоционална интелигентност в училищната среда?

Емоциите са нашите най-лични преживявания, а реакцията ни често е начин, по който опитваме да се предпазим или защитим. Когато решим да споделяме нашите емоции, е важно да го правим пред човек или хора, които биха ни разбрали. Ако средата е враждебна или нетолерантна, това може да доведе до сериозен стрес и да ни причини психически дискомфорт. 

За всяко дете училището до голяма степен го оформя като човек. Там то прекарва голяма част от времето си, взима примери, израства, създава приятелства, контактува, изправя се пред конфликти, стресира се и се фрустрира. 

С израстването всеки от нас е искал да бъде харесван от повече хора. Поради тази причина ние често сме контактували по начин, по който смятаме, че се харесва на околните, а не сме показвали истинското “нас”, истинските ни емоции.

Поради обемът на материала е най-добре да започнете подготовка няколко месеца преди началото на седми клас, за да имаме време да изчистим пропуските от миналите години, ако има такива. Това ни позволява да сме една идея по-напред от материала взет в училище, за да гарантираме отличния успех на учениците. Най-важното по време на учебната година е да напредаме, а не да преговаряме. за да смогнем с новите знания, които изобщо не са малко.

Подготовка за НВО в 7-ми клас е от изключителна важност и не трябва да се пренебрегва. Учениците имат останала една година преди изпит, който решава следващите години от живота им в училище. Не трябва да губим време, а да започваме с подготовката

В групите за подготовка за НВО учим учениците:

 

  • да са спокойни по време на теса;
  • да решават изпита системно;
  • как да учат самостоятелно;
  • обясняваме на учениците материала в детайли
  • задачите по математика се решават бързо и лесно
  • упражненията по български език и литература се правят без грешки

Външното оценяване е ключов момент в обучението на всеки ученик. Децата трябва да положат усилие и да фокусират цялата си енергия в последната година преди изпита. Ако детео ви изпусне дори малко от нещата, то се обрича на провал. За да не стане така ви трябва някой, който да му обясни нещата без да изпуска ключови детайли. Това е, което предлагаме ние!

Организираме неделно събитие всеки месец, а актуална инфомация за всяко от събитията можете да откриете в секция Новини.