Има ли формула за успех на матурите след седми клас и каква е тя?

юли 18, 2022 | 0 коментари

От години много родители се доверяват на извънкласните занимания в подготовката за Националното външно оценяване. При въвеждането на НВО, да запишете детето си на курсове по БЕЛ и Математика беше повече мода. С времето това се превърна в утвърдена и работеща практика. Преди да направите тази важна крачка, обаче, обърнете внимание на няколко фактора, от които до голяма степен зависи дали избраните курсове ще бъдат добра инвестиция в бъдещето на детето Ви. А какви са тези фактори, ще разгледаме подробно в днешната статия.

 

Изборът на школа има значение за успеха на матурите

 

На първо място това е изборът на школа. Много често той се прави на базата на препоръки от други родители, които вече са минали по този път. Добре е преди да запишете детето си, освен на чуждото мнение, да обърнете внимание и на успеваемостта на учениците от последните няколко випуска, преминали през курсовете на конкретната школа. Резултатите от матурите са най-категоричното доказателство за качеството на преподаването и усвояването на материала.

В това отношение, ние в Авигея се гордеем с постиженията на нашите ученици. Средният успех за 2021/2022 година по БЕЛ при нас е 75,10 т., като е много по-висок от този за страната, който е 53,63 точки. По математика средният успех на нашите възпитаници е 56,57 т., за сравнение за страната е 35,02 точки.

А тази година затвърдихме успехите си със среден резултат от 84,5 точки, при 55 точки средно за страната по БЕЛ. По математика децата от ОЦ „Авигея“ получиха средно 68,92 точки при 35,3 за страната.

Началото на подготовката е определящо за високите резултати

 

Следващият много важен въпрос е кога да започне подготовката за изпитите. Имайте предвид, че в тях е включен материалът по български език и литература и математика от 5, 6 и 7 клас. Затова е добре подготовката да стартира още в пети клас, което не е често срещана практика, а и изисква по-голяма инвестиция. Много родители нямат възможност да си го позволят или пък са пропуснали момента. Тогава е препоръчително подготовката да стартира малко преди началото на седми клас.

Преговорът е важен за усвояване на знанията

 

Пропуските от 5 и 6 клас могат да се окажат причина за провал на изпитите. Като цяло за страната резултатите от последните матури показаха точно това. Покрай онлайн обучението в последните две години много ученици са изпуснали части от материала. Нашият опит показва, че за да си го припомнят, на децата са им необходими поне четири седмици сериозен преговор. Трайното усвояване на знанията от предните два класа е необходима основа за надграждане в седми клас. Когато тя липсва, започват и трудностите при възприемането и разбирането на новия материал. Преговорът помага на децата да придобият по-голяма увереност и мотивация за успешно представяне на изпитите. Затова ние много държим на него.

Възползвайте се от нашите курсове по БЕЛ и математика. Гарантираме ви, че инвестицията си заслужава. Приемът става с входящ тест. Таксата за явяването на теста е 15 лева като първите десет записани ще бъдат освободени от нея. Осигурете бъдещето и просперитета на Вашето дете!

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *