Три основни грешки при подготовката на седмокласниците за Националното външно оценяване

юли 6, 2022 | 0 коментари

Резултатите на изпитите от Националното външно оценяване (НВО) определят бъдещето на вашето дете, защото от тях зависи в какво училище ще попадне и каква ще е заобикалящата го среда. Матурите след седми клас са сериозен тест както за учениците, така и за родителите, които се опитват да намерят формулата на успеха за своите деца. Някои успяват, но има и разочаровани. Причините за получаване на лоши оценки на матурите се дължат на различни неволни грешки. Ето и най-често допусканите, заради които някои тийнейджъри не успяват да влязат в желаното училище:

 

Недостатъчно време за подготовка

Често учениците започват подготовката за изпитите за НВО през януари или февруари в същата година, когато се провеждат матурите, което е твърде късно. Изпитите по БЕЛ и математика включват изучаваното в 5,6 и 7 клас. Това е огромна по обем информация, която е невъзможно да бъде разбрана, осмислена и запомнена само за няколко месеца. Затова времето е ключов фактор за постигане на успех на изпитите. По тази причина препоръчваме подготовката да стартира още в пети клас, за да може децата да учат системно и постепенно да възприемат новите знания. Въпреки това, ако вашето дете, току-що е завършило шести клас все още има възможност да се подготви добре и да изкара високи оценки. За целта предлагаме курсове по БЕЛ и математика, които стартират на 1 септември като отделяме цял месец за преговор.

Избор на школа с ниско качество на преподаване

Освен подходящия момент за започване на подготовката, изборът на школа е следващият въжен въпрос, който стои пред родителите. Възможността да допуснете грешка е голяма, тъй като е трудно да прецените коя школа е добра. Най-важният критерий, по който можете да се ориентирате, са оценките на матурите, получени от учениците на конкретната школа през последните няколко години. В това отношение ние в Авигея можем да се похвалим с резултатите на нашите възпитаници. Друг важен индикатор е опитът, който имат преподавателите. Всички учители в нашия екип са с над 10 години стаж. Като сред тях има и такива, които преподават вече повече от 30 години.

Пропуски в материала от 5 и 6 клас

Вече стана въпрос, че изпитният материал включва изучаваното от 5, 6 и 7 клас. Обикновено подготовката за матурите започва в седми клас. Тогава пропуските от предишните две години проличават. Без да са усвоени знанията от 5 и 6 клас е много трудно да се продължи напред. В седми клас до голяма степен се надгражда наученото от предходните години и когато то липсва, децата започват да имат проблеми с новия материал. Това ги стресира и демотивира. Нещата обаче не са фатални, защото са поправими. Един сериозен преговор, който отнема между четири и шест седмици, ще им помогне да наваксат пропуснатото и да затвърдят наученото. Това е причината курсове в Авигея за подготовка на седмокласниците за матурите да започват почти с месец преди тези на останалите школи. Благодарение на времето, отделено за преговор, децата се чувстват по-уверени и спокойни при научаването на новия материал.

Приемът в нашата школа става след входящ тест, който ни помага да определим нивото на усвоените знания. На тази база разбираме върху какво е необходимо да обърнем повече внимание. Цената на входящия тест е 15 лева, но за първите десет ученика, които се включат, той е безплатен. Бройките са ограничени. Побързайте и резервирайте място за вашия тийнейджър!

Запишете детето си сега!

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *