Ранна подготовка за НВО

 

Ранна подготовка за НВО
Курсове по Български език и Литература и Математика за ученици от 5-ти и 6-ти клас

Образователен център „Авигея“ предлага специализирани курсове по Български език и Литература и по Математика специално за бъдещите зрелостници. При нас ще може да запишете детето си за ранна подготовка за НВО (Национално Външно Оценяване).

Ранна подготовка за НВО по Математика

Ранната подготовка за НВО по математика е изключително важна за зрелостниците. Имайте предвид, че този вид подготовка се различава от подготовката за първи клас. И то много. Математиката не е за всеки! – казват някои учители. Според нас тези хора грешат. Математиката е с нас от момента, в който сме се родили и няма как да не сме се влюбвали в нея в някакъв момент от живота ни. Ако все пак си мислите, че детето ви не става за математик, по-скоро учителят му не е успял да го предразположи.

Ранна подготовка за НВО по БЕЛ

Български език и литература е може би най-важният предмет в училище. Тук не става въпрос за НВО и за преразказа, за който трябва да се подготвяте с години да го напишете, и до края на живота ви да не ви се налага да пишете още един. Българският език ни дава най-важното – словото. Грамотността е нещо, без което не може да се оцелее в днешния свят. А литературата ни запознава с миналото, предоставя нови гледни точки и разказва велики истории. Ранната подготовка за НВО е важна, но нещата, които идват с нея, са безценни.

Ранна подготовка за НВО

Защо е задължителна?

Изпитите в седми клас се превърнаха в едни от най-важните за днешните ученици. Те не само определят училището, в което детето ви ще учи до края на дванадести клас, но и средата, в която ще попадне. А за децата, които са се ориентирали къде или какво искат да учат е още по-трудно!
В днешно време всяко дете ходи на допълнителни уроци по математика и български език и литература. Просто не е честно за обикновеният ученик. Добрите паралелки се запълват всяка година от най-добрите ученици. Другите отиват в едноетажни училища и в класа им няма повече от 15 деца, защото паралелката, в която са влезли, е била „за всеки случай“.
Един от начините детето ви да получи преднина в това състезание е ранната подготовка за НВО.

Учениците свикват с формата на изпита

Учениците, които обръщат внимание на ранната подготовка за НВО се справят добре не само с материала в училище, но и те свикват с формата на изпита. Учителите ни адаптират материала за 5-ти и 6-ти клас, така че той да съответства на същинското НВО. Това помага на учениците да се фокусират върху въпросите на изпита, а не да се чудят как да процедират при решаване.

Учениците са насърчавани да участват, колкото се може повече и да задават въпроси

Всеки един ученик е насърчаван да задава въпроси за нещата, които не разбира. За нас няма глупав въпрос. Плюс това „Повторението е майка на знанието“ и учителите ни нямат против да повторят нещо на ново или да го перифразират, за да може детето ви да разбере, а не да учи наизуст. Участието на учениците по време на занятията помага на преподавателя да разбере дали новият материал е усвоен напълно и дали има нужда да се поясняват някои неща.

Ранната подготовка не е само за НВО

При подготовката за Външното оценяване най-важното е учениците да покажат знания. Това е било така и винаги ще бъде по същия начин. Затова ние от образователен център „Авигея“ се фокусираме върху това учениците да разбират материала, който им се преподава и да се уверим, че няма пропуски от неусвоени знания. Защото няма как да се надгражда без да разбираме основата.

Какво ние правим различно

Не всички ученици са еднакви. Една тема може да се преподаде по много начини. Един ученик не разбира нещо не защото е по-глупав от съученика си, но защото най-вероятно концепцията, която той трябва да разбере, не е обяснена на неговия език. В училище много учители пренебрегват важни детайли около дадена тема и това обърква учениците. Но за да се разбере нещо ново и трудно, трябва да се обърне внимание на детайлите

В училище е пълно с младежи и девойки, които притежават огромен потенциал и само чакат правилния учител да им обясни всичко, те да положат малко усилие и да влязат, в което си пожелаят училище. Но понякога някои ученици просто остават отстрани. Колегите в училище просто нямат време да обърнат внимание на всички. Особено на децата, които не го търсят, задавайки въпроси по темата и участвайки в часовете.

Ранната подготовка за НВО е ключов момент в обучението на един ученик и не трябва да се пренебрегва. Много по-лесно е да се положат основи в ранен период на обучени и после да се надгражда, отколкото да мъчим децата тепърва в седми клас.

В групите за ранна подготовка за НВО учим учениците:

 

  • да мислят логично;
  • да са спокойни и да не прибързват;
  • на методи за решаване на изпити;
  • естествено обясняваме на учениците материала в детайли
  • задачите по математика се решават с лекота
  • упражненията по български език и литература се правят без грешки

Външното оценяване е ключов момент в обучението на всеки ученик. Децата трябва да положат усилие и да фокусират цялата си енергия в годините около изпита. Ако започнете подготовката отрано улеснявате детето си и му гарантирате високи резултати.

Организираме неделно събитие всеки месец, а актуална инфомация за всяко от събитията можете да откриете в секция Новини.