Четири причини, защо да запишете детето си в курс по JUMP Math

юли 21, 2022 | 0 коментари

джъмп матJUMP math е алтернативна система за преподаване на математика, чиято философия и методи на работа са изградени на вярването, че всеки може да се научи да решава математически казуси с лекота. Резултатите от Националното външно оценяване на четвъртокласниците, които са в курса ни по JUMP math категорично го потвърждават. Тази година техният среден успех е 91,3 т. от максимум 100 т., за сравнение средният успех за страната е 57,33 точки. Наред с това, сравнително изследване, проведено в България от ИПО, Нов български университет и Маркет Линкс, показва, че децата, обучавани чрез JUMP Мath показват по-добро усвояване на ключови математически компетентности в сравнение с връстниците си, учили по традиционната училищна система. (повече информация на сайта на Институт за прогресивно образование)

В момента в България системата се прилага само от 1 до 5 клас като има учители, които са преминали през специална подготовка, за да преподават по нея. JUMP Мath е достъпна в няколко български училища и школи, като ние сме една от тях. Педагози и психолози са единодушни, че ползите за децата са безспорни, ето кои са ключовите от тях:

 

Математиката става интересна, а задачите лесни

При методите по системата JUMP Мath усвояването на материала става постепенно на малки стъпки. Трудността на задачата се съобразява от уменията, които е усвоило детето като учителят ги проверява периодично. Един от основните принципи в системата е, че ако ученикът не е разбрал нещо, то причината не е в него, а в начина на обяснение. Така детето се предпазва от чувство на вина и усещане за малоценност. Учителят, от своя страна, променя похвата, по който преподава на този ученик като избира най-подходящият за него. Индивидуалният подход е един от водещите като се базира на убеждението, че всяко дете и човек може да разбере математиката. Положителната нагласа, която се възпитава към предмета, помага на децата с желание да решават задачи и с нетърпение да очакват новите уроци.

 

Ученето е забавно, а грешките не са страшни

Освободени от чувството на вина, ако не са разбрали материала, децата престават да се страхуват от грешките си. Точно обратното, системата ги стимулира да ги правят, защото това е доказан начин за усвояване на нови знания и изграждане на умения. Работейки по JUMP Мath, учениците осъзнават, че не е страшно да се допускат грешки. Те разбират, че това е част от пътя към усвояване на нови знания. Този подход поощрява изграждането на самостоятелност и инициативност, насърчава се откривателския дух и се поддържа жив интереса към науката. Ученето от собствен опит се превръща в забавно и приятно занимание, а децата израстват без страх и тревожност.

Децата растат уверени и мотивирани

 

Усвояването на материала и липсата на страх от грешки помага на децата да растат уверени в собствените си сили и възможности. Увереността поражда ентусиазъм и вдъхновение от ученето, което разпалва желанието им да станат още по-добри. Децата започват да проявяват интерес и сами да търсят решения, което е благоприятно за развитието на тяхната креативност. Отворени за нови знания, те запазват своето естествено любопитство и любознателност, което е предпоставка за развитие на техния интелект и обща култура. Благодарение на системата JUMP math, се повишава вътрешната мотивация и желание за успех, защото тя ги тласка да вървят напред и да искат да знаят.

 

JUMP Мath помага и в изучаването на останалите предмети

 

Наблюденията доказват, че учениците, обучавани по системата постигат по-високи резултати не само по математика. Те се справят много по-добре от останалите и с тестовете за разбиране на съдържанието в дълбочина. Начинът на усвояване на новите знания и затвърждаването на информацията, предадена чрез системата обосновават ползите и за другите предмети, изучавани в училище. Причината е, че JUMP math им помага да развиват своите когнитивни способности. На първо място, сред които е фокусирането на вниманието. Установено е, че системата дава много добри резултати при деца, които имат проблем с концентрацията, затова е силно препоръчителна за тях. Сред бонусите, които децата получават са още осезаем прогрес в аналитичните им умения, логическото мислене и изобретателност.

Ако искате Вашето дете да учи с желание и лекота, а математиката да стане любимият му предмет, запишете го в курса по JUMP Мath! Бройките са малко, тъй като в групите са по няколко деца. Запазете място!

 

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *