С JUMP Maths е забавно и през лятото

май 18, 2023 | 0 коментари

Да учиш математика чрез игра. Възможно ли  е това? Отговорът е да, благодарение на системата JUMP Maths. С нея математиката може да бъда забавна за децата. Тя e помогнала на много хора по света да разберат механизмите на решаването на задачите и да изпитат удоволствие от това, както и да преодолеят страха от математиката. У нас, в България, също има учители, които са подготвени да преподават по системата и да възпитават у децата любов към науката. Ние в Образователен център „Авигея“ сме сред тях. През курса ни по JUMP math са минали много деца от първи до пети клас, които показват завидни резултати както на външното оценяване, така и на състезанията.

jump maths

За кого е подходяща JUMP maths?

За всички ученици. На тези, които се затрудняват с решаването, системата помага да вървят напред. При нея няма изоставащи. Тя е подходяща и за тези, които имат талант за математиката и нямат проблем с решаването на задачите. На тях помага да развият своите заложби и да разгърнат потенциала си. Учи ги да мислят логически, да развият критичното и аналитичното мислене. Подпомага цялостното развитие на децата в училище и дава много добра основа за надграждане. Повишава още повече интересът им към математика и ги заинтригува.

 

Каква е целта на системата JUMP Maths?

Целта е да мотивира децата като им покаже, че решаването на задачи не е сложно и напълно възможно за всеки. Методиката, която ползва е чрез разделяне решаването на задачата на малки стъпки, които са лесни. Така децата достигат до отговора постепенно като усвояват, материала на малки порции без да изпитват напрежение и страх. В резултат придобиват увереност, която с течение на времето нараства. Когато разберат принципите и моделите на решаване, започват да вярват в собствените си сили, което е много важна предпоставка за успеха. Системата стимулира творческите процеси у децата и естественото си любопитство. Задачите стават не само лесни, но и интересни.

Ползите за децата:

  1. JUMP е структуриран и систематичен подход, който учи на съобразителност, дава модел на децата как да приемат и използват знанието си. При тази методика няма наизустяване, а разбиране. Всичко е осъзнато и следователно няма как да бъде забравено, което често се случва при обучение по традиционния метод. Така се създава сериозна база от трайни знания.
  2. JUMP развива въображението, насърчава дарбите и талантите, заложени у децата. Влияе положително на когнитивните им способности. Сравнителните проучвания показват, че чрез JUMP се учи качествено и което е интересно системата помага на децата и при усвояване на материала от другите предмети.
  3. JUMP изгражда много добри и стабилни основи, защото чрез нея децата осъзнават основни концепции в математика, които иначе звучат абстрактно и неразбираемо. При JUMP Maths няма опасност от пропуски, защото новите знания се поднасят плавно, постепенно, на малки порции и то когато материалът, преподаден дотук е усвоен напълно.
  4. JUMP създава положителна нагласа към математиката. Подтиква децата сами да търсят отговорите, стимулира мисловните процеси, постоянството, помага при концентрацията, развива паметта. И най-важното възпитава любов към математиката. При JUMP децата не се отказват от нея. Те стават по-мотивирани и целенасочени.

 

И тъй като в курса ни с JUMP math е забавно, даваме възможност на нашите ученици да се занимават и през лятото.


До 30.08. имате възможност да се въползвате от преференциална цена при ранно записване за учебната 2023/2024 година.

Запишете детето си сега

 

 

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *