Кога да запишем детето в курсове за подготовка на матурите след седми клас?

юли 26, 2022 | 0 коментари

За да си отговорите на този въпрос, трябва да имате предвид няколко неща, които са:

Обемът на материала, включен в изпитите

На първо място това е обемът на материала. В изпитите от НВО влиза изучаваното от 5, 6 и 7 клас. Ако пропуските са големи могат да доведат до провал на изпитите. От друга страна знанията, придобити в 5 и 6 клас са базата за надграждане на новите в седми клас. Ако те не са усвоени трайно започват затрудненията при подготовката и съответно нейното забавяне. Затова, ние в Авигея предлагаме курсове по БЕЛ и Математика още от пети клас. Така учениците успяват системно и постепенно да натрупат необходимите им знания, които ще са им полезни и в бъдеще, след матурите.

Колко е оптималното време за усвояването му

Времето е ключов фактор за трайното усвояване на материала. Не всички родители обаче могат да запишат децата си в школа още в пети клас, тъй като за това са нужни повече ресурси. В другата крайност са тези, които започват да учат за матурите през януари или февруари, в годината на изпитите, когато е твърде късно. Това са няколко месеца, които не са достатъчни. Нашият опит показва, че оптималният вариант да започне подготовка, която да доведе до желания резултат, е малко преди началото на седми клас.

Необходимостта от преговор и наваксване на пропуските

Ние предлагаме на тийнейджърите сериозен преговор на материала от предходните две години. Благодарение на това учениците успяват да наваксат това, което не знаят или са забравили. Така придобиват повече увереност и мотивация за високи постижения на матурите. Резултатите през годините показват, че нашата практика работи. Свидетелство за това са и постиженията на нашите възпитаници на изпитите. Средният успех за НВО 2022 по БЕЛ при нас е 75,10 т., като е много по-висок от този за страната – 53,63 точки. По математика средният успех на нашите ученици е 56,57 т., за сравнение за страната е 35,02 точки.

Резултатите от НВО 2023 са

  • Среден успех за страната: БЕЛ – 55 | Математика – 35,3
  • Среден успех за региона : БЕЛ – 56 | Математика – 35,3
  • Среден успех за ОЦ „Авигея“: БЕЛ – 84,5 | Математика – 68,92

Записването при нас вече започна, а бройките са ограничени! Побързайте и запазете място за вашето дете в курсовете, които провеждаме по БЕЛ и математика! Преди началото правим входящ тест, за да определим нивото на знания на учениците. Тестът е на цена 15 лева като за първите десет, които успеят да се включат в групите, тестът ще е безплатен!

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *